Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

RopaRun


Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven
…dat is het motto van de Roparun.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun dat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen 24 edities van de Roparun is al meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker.

CBF Keurmerk
Sinds 1996 verleent het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) een keurmerk aan fondsenwervende instellingen. Elk fonds dat in aanmerking wil komen voor een CBF Keur moet aan dezelfde criteria voldoen en dezelfde procedure doorlopen. Fondsenwervende instellingen, zoals Stichting Roparun Palliatieve Zorg, moeten minimaal drie jaar als zodanig actief zijn in Nederland. Het keurmerk wordt afgegeven voor een periode van vijf jaar, waarbij jaarlijks wordt getoetst of de organisatie nog aan de gestelde criteria voldoet.

Stichting Roparun Palliatieve Zorg heeft op 1 augustus 2006 het CBF Keur ontvangen. Dit betekent dat een donateur er op kan vertrouwen dat we verantwoord met een gift omgaan. Zo mogen bijvoorbeeld de kosten van fondsenwerving niet hoger zijn dan 25% van de opbrengsten uit fondsenwerving. Wij streven naar een zo laag mogelijk percentage en voor het afgelopen boekjaar bedroeg dit 6,9% voor de samengevoegde cijfers van Stichting Roparun Palliatieve Zorg en Stichting Roparun Evenementen. Voor meer informatie, klik hier.

ANBI
ANBI staat voor: Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI is een kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele of wetenschappelijke instelling, of een instelling die op een andere manier bijdraagt aan het algemeen nut. Ook de Roparun staat bij de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor zijn giften aan de Roparun aftrekbaar van de belasting. Voor meer informatie, klik hier